Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

It's time for perfection!

Membru Bizoo de 13 ani.
4.80
5 stars: Exceptional
5 pareri

Puzzle 3D Hurdy-Gurdy

0 stars: 0.00 din 0 pareri

419 lei Lei
Cod produs
4820184120648
Out Of stock
Descriere
Hurdy-Gurdy - primul model muzical mecanic din lume si adevarata bijuterie a colectiei. Este cel mai extraordinar set de modele mecanice care este all-in-one: model pentru auto-asamblare, jucarie si instrument muzical complet.

Construiti-l si simtiti-va ca Stradivari sau o populara stea Hurdy-Gurdy!

Istorie

Hurdy-Gurdy este un instrument cu coarde care produce un sunet asemanator cu cel al unei cimpoi printr-o roata rotita manual, care freaca de corzi, functionand in mod similar cu o vioara si un arc de lautarie.

Una dintre primele forme ale gurdului a fost organistrum (un organ portabil) din Europa Medievala. Dupa unele modificari, a devenit un instrument obisnuit in randul muzicienilor care calatoresc in Anglia si a trecut prin perioada sa renascentista in secolele XVII-XVIII de mai tarziu, fiind un instrument muzical de clasa nobila pentru amuzamentul celor bogati.

Aceste instrumente erau decorate de mestesugari cu incrustari si sculptura si aveau mecanismul de gurda incorporat in chitara sau corpul de lauta.

Idee

Acest model atractiv si educativ din lemn are un decor rafinat extrem de detaliat al corpului realizat in stil romantic si transforma procesul de asamblare si joc intr-un joc captivant si va aduce ore de placere si distractie.

Inginerie

Designul Hurdy-Gurdy se bazeaza pe prototipul original, prin urmare include corpul, puntile fata si spate, angrenaje, manivela, roata, gat, stifturi de reglare sau stifturi, corzi si cutie tangenta care in totalitate formeaza un singur instrument frumos. Acest model muzical mecanic auto asamblat este foarte usor de redat, creand sunet pe masura ce roata rotita manual se freaca de melodia si corzile bourdon.
Carligele de reglare ale Hurdy-Gurdy au un mecanism de reducere a vitezei pentru o reglare mai fina a sunetului melodiei si a corzilor bourdon. Pentru un sunet mai clar, puteti opri sirul bourdon folosind o mica maneta din cutia de taste.

De asemenea, Hurdy-Gurdy are un mecanism special pentru a regla inaltimea ambelor corzi (melodie si coarda bourdon) pe pod si mecanismul frumos al angrenajelor planetare din interiorul corpului.

Lungimea melodiei si a sirului bourdon este de 250 mm (de la punte la piulita). Lungimea corzilor dintre mijlocul rotii pana la pod este de 30 mm.

Asamblare

Toate piesele sunt pre-taiate in placile de placaj si se indeparteaza cu usurinta pentru asamblare, urmand instructiunile detaliate furnizate. Singurele parti care nu sunt din lemn, in mod necesar, sunt cele doua siruri care se freaca de roata alimentata cu manivela si de colofonul folosit pentru a o cera.

Timpul de asamblare estimat este de 4-5 ore pentru incepatori si mai putin timp pentru constructorii profesionisti. Se asambleaza fara lipici sau unelte speciale si fara scobitori.

Tuning

Modelul are o coarda melodica pentru redarea melodiilor si o coarda bourdon pentru un sunet de fundal. 6 taste corespund celor 6 note care sunt redate prin apasarea tastei in timp ce rotiti manivela. Tastele eliberate ofera inca o nota, a saptea. Cea de-a doua coarda (bourdon) este reglata prin reglarea cuierului la unison cu coarda melodica sau in orice interval melodic (quart, quint, octave). Kitul de constructie include bucati de colofoniu pentru a depasi roata si a imbunatati sunetul.

Joaca Hurdy-Gurdy

Hardy-Gurdy este un instrument muzical cu drepturi depline. Pentru a incepe muzica, jucatorul trebuie doar sa actioneze manerul cu o mana pentru a lansa un sunet de drona din corzile bourdon si melodie. Apasarea butoanelor de lemn cu degetele celeilalte maini schimba pasul sirului melodic, deoarece blocurile de lemn cu arc scurteaza in esenta sirul.

Manualul de instructiuni va include, de asemenea, partituri, sfaturi pentru asamblarea, acordarea si redarea Hurdy-Gurdy si lectii muzicale.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura