Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

It's time for perfection!

Membru Bizoo de 13 ani.
4.80
5 stars: Exceptional
5 pareri

Puzzle 3D Pendul

0 stars: 0.00 din 0 pareri

129 lei Lei
Cod produs
4820184121041
Out Of stock
Descriere
Pendul - Colectia STEM-lab Ugears:   asambleaza-l si descopera principiile de functionare ale pendulului;

Experiment: modelul vine insotit de un ghid de studiu al unui model de buzunar, cu o poveste despre crearea si proiectarea mecanismului, precum si cu sarcini interesante si captivante;

lasa-te cuprins de realitatea augmentata, afla cum este utilizat pendulul in interiorul mecanismului unui ceas.
Invata cum functioneaza Pendulul: Pendulul este un model educational modern, un ghid interactiv de studiere a mecanismului pentru a invata principiile functionarii acestuia. Pendulul este unul dintre elementele de baza si cel mai fiabil dintre mecanismele de masurare a timpului.

Principiul pe care funtioneaza acesta este bazat pe oscilatia constanta a amplitudinii modelului sub forta gravitatiei (greutate) al potentialul energetic (forta de tensiune) a benzilor elastice. Benzile elastice alimenteaza mecanismul modelului si compenseaza pierderea de energie cinetica a oscilatiilor pendulului. Dispozitivul este pus in functiune de o unitate de angrenaje prin invartirea rotitei.

Modelul are un regulator care controleaza frecventa oscilatiilor, o greutate, o roata principala, angrenaje, banda elastica, clichet si un opritor care reduce erorile de functionare. Modelul dispune de mai multe mijloace pentru a controla frecventa oscilatiilor: greutatea bobului pendulului, pozitia verticala a greutatii pe pendul si tensiunea benzilor elastice.

Cine si cand a inventat acest dispozitiv:  Primele studii arata ca pendulul a fost implementat de Galileo Galilei, un inginer italian la finalul secolului 16. Acesta descria proprietatile pendulului de a pastra consecventa oscilatiilor. Prima persoana care a utilizat pendulul intr-un ceas mecanic si a asigurat un ritm constant a fost un fizician olandez pe nume Christiaan Huygens in secolul 17.

Utilizare: Pendulul este utilizat in principal la ceasurile mecanice ca un element al mecanismului de lansare si ca o modalitate care asigura un ritm constant. In sfera muzicala, metronomul care are pendulul ca element principal de constructie, ajuta muzicienii sa pastreze un tempo regulat. Pendulul este de asemenea utilizat in studiile geologice, seismologie, sport, si in cercetarile de laborator in mecanica si fizica.

Se asambleaza manual urmand instructiunile, iar piesele sunt taiate in placaj prin tehnologie laser. Nu necesita lipici sau alte unelte speciale.

Dimensiunea modelului: 11.5 x 8.3 x 16.7 cm
Dimensiunea ambalajului: 20.5 x 18.8 x 6.3 cm
Numar componente: 93
Timp estimat de asamblare: 1-2 ore
Trimite mesaj
Din Gura in Gura